Online holdforløb

 

Et forløb for dig, der som Særligt Sensitiv gerne vil udforske og blive klogere på din sensitivitet, samt få en række værktøjer til at vedligeholde din indre ro og sensitive, kærlige  energi.

Holdstart  3. maj 2021

Kender du det?

Du sanser lyde, lugte, tidspres, uro og forandringer kraftigere end andre.

Du sanser andre menneskers stemning kraftigere end andre og føler en række følelser, du ikke kan genkende som dine egne.

Du føler, at det er dit ansvar at sørge for at alle omkring dig er glade og har det godt, og måske at det er din skyld, hvis de ikke har det godt.

Du føler du skal arbejde hårdere end andre for at gøre det godt nok, for at være god nok, selvom du inderst inde godt ved, at du gør det mere end godt nok.

Du bruger meget energi på at gennemanalysere situationer og forsøger at forudsige alle fremtidige mulige udfald.

Du bruger al din energi på at forholde dig til og passe på andre, så du ikke har energi til at passe på dig selv.

Du føler du har mistet kontrollen over din egen situation og kan ikke se vejen ud, uanset hvor meget du prøver at regne den ud, og det skal du jo kunne, for du er et intelligent menneske og hvis du bare tog dig sammen.

Så kender du sikkert også dette

Du føler dig forkert, fordi du er mere følsom og sårbar end dem omkring dig. Når andre ikke ’ser’ de samme ting som dig, så må det jo være dig, der er forkert?

Du føler at hvis bare du kunne være mere robust og ikke så nærtagende og følsom, så ville det hele være meget bedre.

Du føler dig så drænet, at når weekenden endelig kommer, så går den hurtigt igen og hele tiden er blevet brugt i sengen og på sofaen, simpelthen fordi der ikke var energi til andet og du skal være klar til mandag.

Du har oplevet, at det hele bare blev for meget, nu kunne du ikke mere, og måtte til sidst ’trække stikket’, du kunne ikke ’klare mosten’ og måtte lade dig sygemelde med stress.

Du finder dig selv gang på gang falde tilbage i de samme mønstre og gang på gang blive overvældet af den udmattelse, der følger med når vi konstant føler vi ikke er gode nok og hvis bare vi kunne ændre x og y ved os selv, så ville alt blive meget bedre.

Elsk og Forstå Din Særlige Sensitivitet

En opdagelsesrejse i Din Særlige Sensitivitet

8 ugers online holdforløb
Næste holdstart: 3. maj 2021

Du er ikke alene

Som særligt sensitive er vores nervesystem fra fødslen mere modtageligt end andre. Faktisk er 15-20 % af alle danskere født med et særligt sensitivt nervesystem. 

Og det er en udfordring for rigtig mange, der oplever det unødvendigt voldsomt, fordi der ikke bliver sat personlige grænser og dermed overbruges vores ressourcer.  

Vi stiller så kraftigt ind på de signaler vores omgivelser sender til os, forsøger at leve op til vores opfattelse af andres forventninger og høste deres anerkendelse, at vi glemmer at lytte til os selv. 

Som særlig sensitiv kan vi ikke bare ’tage os sammen’, for typisk har hverdagens pres sat sig i vores meget sensitive nervesystem og sender konstante signaler om, at der er fare på færre.  

Rigtig meget af det, der sker i vores tanker og følelser, det sætter sig i vores krop, vores knogler, muskler, bindevæv og nervesystem – kroppen husker, både fysisk og psykisk og vores energi kommer ud af balance. 

Ved at at gå på opdagelse og få klarlagt, hvordan lige præcis din Særlige Sensitivitet manifesterer sig i Dig, kan du også blive klogere på dine reaktionsmønstre og ubalancer i krop og energi.

Du kan du sammensætte din helt egen værktøjskasse til at hjælpe dig med at opbygge og vedligeholde Din Indre Ro, Energiopladning og Kærlighed til Din Særlige Sensitivitet, der vil give dig mere glæde og overskud i hverdagen.

På dette forløb arbejder vi med at

Gå på opdagelse i Din Særlige Sensitivitet med udgangspunkt i de 7 Chakraer. 


Klarlægge, hvordan Din Særlige Sensitivtet påvirker dig og hvilke ubalancer du måske går rundt med.


Hjælpe dig med at bygge Din værktøjskasse af fysiske og mentale øvelser, selvhealing og meditationer mm., til at bruge Din Særlige Sensitivitet, som den kæmpe styrke den er.


Finde forståelsen af og kærligheden til Din Særlige Sensitivitet, så du kan vedligeholde din indre ro, energiopladning og glæden til hverdagen.

Holdforløbet er for dig

Der er særligt sensitiv og længes efter mere glæde og energi i hverdagen.
Der bruger al din energi på andre og ikke har noget tilbage til dig selv.

Der ønsker at få kontrollen tilbage uden at skulle knokle.
Der ikke ønsker at føle dig forkert og sårbar, men i stedet følsom og omsorgsfuld.

Der ønsker at have energi til dig selv og andre, selv efter en lang uge.
Der har fået en masse redskaber, men alligevel mangler noget for at kunne komme videre i din udvikling.

Der er træt af at falde tilbage i gamle mønstre af selvkritik og overanstrengelse, der medfører modløshed og udmattelse.

Der er interesseret i Chakraer, nervesystemet og hvordan Krop, Sind og Sjæl kan arbejde sammen.

Vil være en del af kærligt, sensitivt og støttende fællesskab med andre særligt sensitive, der løfter, hepper og hinanden på denne opdagelsesrejse.

Jeg hjælper dig på vejen, men det er din vej at gå

Elsk og Forstå Din Særlige Sensitivitet

En opdagelsesrejse i Din Særlige Sensitivitet

8 ugers online holdforløb
Næste holdstart: 3. maj 2021

Uge 1 - Dit Fundament og Sikkerhed

I rodchakraet ligger vores helt fundamentale følelser forbundet med overlevelse, med sikkerheden, tilliden til at kunne være til og overgivelsen til at blive støttet gennem livet. 
Har vi ubalancer i energien i dette chakra, vil det skabe ubalancer i alle de andre chakraer, for hvis ikke fundamentet er på plads, vil alt andet stå og vakle. Her kan frygten virkelig få fat, frygten for aldrig at have nok og "hvad nu hvis" syndromet.
Chakraet har gennem korsbenet og de nederste ryghvirvler tæt forbindelse til vores nakke og kraniebund, og ubalancer vil ofte manifestere sig som lænde- og nakkespændinger, der har det med at påvirke resten af kroppen.
Uge 3 - Din Indre Ild og Power

I solar plexus ckakraet findes vores personlighed, vores Ego, vores ild og handlekraft - det er Selvets bolig. Her ligger også mulighederne for transformation, at kunne løfte os fra de materielle energier i rod- og harachakraerne, op til de spirituelle energier. Energien i dette chakra er tæt forbundet med ambitioner og passion,  og ubalancer kan medføre for meget ild og dominans, eller for lidt ild og manglende livsglæde.  Ubalancer i solar plexus er tæt forbundet med vores mave-tarmsystem, lever og nyrer samt Psoasmusklen - Sjælens muskel, og kan bl.a også manifestere sig som depression.

Uge 5 - Dit Udtryk og Kommunikation

Halschakraet er centeret for kommunikation og dine verbale kreative udtryk, og det første chakra, der helt tilhører det spirituelle plan.  Heri ligger muligheden for at tale sandheden fra hjertet, sige til og fra for hvad der er rigtig for Dig.
Energien her er tæt forbundet med tale og hørelse, munden, halsen, ørerne, skuldrene og skjoldbruskkirtlerne, og ubalancer her kan manifestere sig som diverse lidelser i halsen og skjoldbruskkirtlen, problemer med hals og kæbe, forkølelse og hørelsen. I det psykologiske hjørne findes sorg, trished, vrede, fordømmelse og depressive følelser.

Uge 7 - Kilden til Ubegrænset Energi

Det sidste af de store chakraer er kronechakraet. Her ligger vores kilde til oplysning og spirituel kontakt. Her kan vi trække energi ned til os selv, ned til det centrale nervesystem og videre ud i kroppen. Herfra kan du kontrollere, hvad du tager ind af sanseindtryk og fordybe dig i din egen indre ro.
Det er det højeste af de spirituelle chakraer og ubalancer her har derfor også en mere uhåndterlig karakter, som f.eks. depression, fremmedgørelse, forvirring og orrienteringsvanskeligheder, kedsomhed, apati, spirituel skepsis og manglende evne til at lære eller forstå. Også sanseopfattelse -og forståelse kan påvirkes, herunder også smerte og temperatur. 

Uge 2 - Din Kreativitet og Nydelse

Harachakraet er centeret for kreativitet, nydelse, begær, seksualitet og forplantning. Her løfter du dig og tilføjer behov ud over de mest basale i rodchakraet og rækker ud mod andre.
Det handler ikke længere om at have brug for og samle ting; Det handler om begær og nydelse - I mad, kunst, poesi, dans og musik, kreativitet.
Ubalancer i dette chakra kan både skyldes at vi bruger energien for meget og for lidt, at alt f.eks. kun går ud på nydelse, eller at vi  måske ikke tillader os selv nydelse. Ubalancen kan vise sig som seksuel og forplantningsmæssige problemer, stivhed i lænden, men også spiseforstyrrelser og lavt selvværd, misundelse og jalousi.

Uge 4 - Din Kærlighed og Tilknytning

I hjertechakraet finder vi området for kærlighed og tilknytning  - her findes dine dybeste og inderligste ønsker. Det er også broen mellem de nederste materielle chakraer og de højere spirituelle chakraer. Her findes den ubetingede kærlighed, til dig selv og til andre, også selvom du bliver såret eller ikke altid får tilfredsstillet alle dine behov. 
Chakraet er tæt forbundet med hjertet, lunger, kredsløb- og lymfesystemet, arme og hænder, og påvirker og kan give sygdom i disse livsvigtige funktioner.

Uge 6 - Din Intuition og Klarsyn

Det tredje øje er vores center for intuition og klarsyn, evnen til at 'se' forbi det fysiske. Her ligger vores sociale center, tale og sprog, forståelse og indlæring, bevægelse og dømmekraft. Her ligger en stor del af vores evne til at 'læse' et rum så snart vi går ind i det og følelsen af at der foregår mere end øjet kan se.
Ubalancer i dette område hænger i høj grad sammen med øjnene, og kan manifestere sig som diverse hovedpiner og migræne, synsproblemer, koncentrationsbesvær og hukommelsesbesvær.

Uge 8 - Opsamling og Din Værktøjskasse

Det har op til nu  været 7 intense uger, med masser af information og øvelser, der har sat dig i kontakt med en masse dybe følelser og indsigter. 
Derfor har vi i denne sidste uge fokus på at samle op på alle disse indsigter, strukturere dem en smule og kigge på, hvad du har brug for at arbejde med fremadrettet.

Hvilke øvelser og meditationer vil du tage med dig videre? Var der nogle områder, der har brug for lidt ekstra opmærksomhed? Er der nogle ting i din hverdag, der skal laves om, så du kan bevare din indre ro og sensitive, kærlige energi?

På dette forløb får du

8 online moduler, hvor vi bl.a. gennemgår de 7 chakraer og dertilhørende fysiske og psykiske områder, og får belyst, hvor din sensitivitet har brug for lidt hjælp til at komme i balance og vendt til at blive Din Styrke


Øvelser og meditationer - Værktøjer, der hjælper med at balancere og heale dine chakraer og dit nervesystem, samt bibeholde din indre ro.


Fælles facebook gruppe for holdet, hvor vi hepper, støtter, træner og hjælper hinanden med at tage alle skridtene på vejen, så du aldrig føler dig alene. I gruppen kan du løbende få sparring fra både mig og de øvrige deltagere på holdet.

5 online gruppeopkald, hvor vi mødes og deler oplevelser og indsigter, svarer på spørgsmål og giver opmærksomhed til de udfordringer, som fylder lige nu og her på rejsen.
Første gruppeopkald afholdes mandag den 3/5 kl. 20.00-21.00, så vi kan hilse på hinanden og kort præsentere os.
De 4 andre opkald afholdes torsdage kl. 20.00-21.00 på følgende datoer: 13/5, 27/5, 10/6 og 24/6.
Normalpris  9.000 kr. (inkl. moms) 


Intropris (spar 50%)

4.500 kr. (inkl. moms)

Betal i 1, 2 eller 3 rater 
Holdstart 3. maj 2021

Skal vi tage en snak?

Book en GRATIS 30 min samtale, hvor du får muligheden for at finde ud af, om dette forløb er for dig

Hvem er jeg?

Jeg hedder Mathilde Bjergegaard og jeg er din sensitive behandler.

Jeg har altid været meget følsom, men har først for få år siden fundet ud af, at jeg er særlig sensitiv - og det har ændret mit liv.

At jeg altid har været særlig sensitiv, for det fødes man som, men også at blive bevidst om det, har gjort at jeg nu kan begynde at håndtere det og leve med det på en kærlig og omsorgsfuld måde.

Jeg har en baggrund som revisor og har i ca. 8 år levet karrierelivet og jagtet den næste titel og den næste lønstigning, med masser af overarbejde og en del konkurrence med kolleger. Det handlede i høj grad om en antaget prestige, anerkendelse fra andre og et forsøg på at passe ind, hvilket jeg nok aldrig helt følte jeg nåede i mål med - for jeg er særlig sensitiv og mine krav til mig selv er tårnhøje - og jeg er ikke som alle andre. 
  

Jeg har i min kamp for at 'passe ind' i dét jeg troede var den rigtige måde at være på, fået først en depression  da jeg læste min bachelor, stresssygemelding da jeg arbejdede som revisor og efterfølgende depression igen. Jeg skældte mig selv ud og var rigtig hård mod mig selv - hvorfor kunne jeg ikke bare få styr på mig selv og ikke være så følsom.

 

Jeg har nok altid haft det forhold til mad, at det var sådan lidt forbudt, hvis det vare andet end grøntsager, men under stresssygemeldingen og 2. omgang depression, begyndte jeg at undertrykke mine følelser med mad og begyndte at overspise, hvilket jeg så også kunne slå mig selv oven i hovedet med. Dette var til dels et forsøg på at undertrykke alle de negative følelser (hvis jeg var mere end ekstrem mæt, så kunne jeg ikke mærke andet end det), og til dels et ubevidst forsøg på at mærke og skabe kontakt til min krop. 


Som nævnt har opdagelsen af, at jeg er særlig sensitiv samt at jeg begyndte at passe på mig selv, ændret mit liv. Jeg begyndte at udforske det spirituelle og elskede den ro jeg fandt i den verden. Stille og roligt fandt jeg større og større accept af mig selv og hvilken styrke det kan være at være sensitiv. 


Januar 2020 sprang jeg ud i det og blev selvstændig - helt blottet og sårbar! Det er ekstremt spændende, ekstremt angstprovokerende, fyldt med forventning, frygt, lettelse og lykke. 


For en sådan tilsyneladende akademisk og konservativ pige som mig, der er vokset op i en lille landsby på Sydfyn, så er det stadig utroligt sårbart at melde det ud - jeg er særlig sensitiv - og dog føler jeg mig mere tilpas og afslappet og fortrøstningsfuld for fremtiden, end jeg længe har gjort.


Jeg har omfavnet min sensitivitet og følsomhed, min omsorgsfulde og kærlige natur, og jeg vil bruge den til det jeg ikke kan lade være med - at hjælpe andre. 


Jeg har statet denne rejse ind i sensitivitetens vidunderlige verden - vil du også med? :)

  

Skal vi tage en snak?

Book en GRATIS 30 min samtale, hvor du får muligheden for at finde ud af, om dette forløb er for dig