Ofte stillede spørgsmål

Her på siden vil jeg prøve at besvare nogle af de spørgsmål jeg får. Sidder du stadig tilbage med spørgsmål er du naturligvis altid velkommen til at kontakte mig.

Blid kropsterapi – Til dig, som gerne vil prøve den blide tilgang til kropsterapi

Hvad er Kranio Sakral Terapi?

  Kranio Sakral Terapi (KST), er en meget blid behandlingsform, med hovedfokus på nervesystemet og med at

  • Sikre optimal blodcirkulation til og fra nervesystemet
  • Sikre optimal cirkulation af cerebrospinalvæsken, der nærer hjernen og det øvrige centralnervesystem
  • Sikre god og fri bevægelighed for de enkelte kraniekogler, herunder afspænding af bindevævsmembraner i kraniet og ned til korsbenet

  Som navnet antyder, er der i KST fokus på kraniet og området ned til korsbenet (sacral/sacrum). Men med teknikkerne i KST, kan man behandle hele kroppen og ofte vil f.eks. nakke/hals/kæbe problematikker stamme fra belastninger andre steder i kroppen.

  Alle knogler har deres egen naturlige bevægelighed, der i høj grad er styret af cerebrospinalvæskens cirkulation.

  Med sansning og meget blide, men også præcise tryk, afspændes muskler, bindevæv og knogler, for at øge cirkulationen og bevægeligheden i kroppens dele og mindske presset på nervesystemet.

  Når nervesystemet presses og overbelastes mindre, kan det fungere mere optimalt og bedre sende de rigtige signaler rundt i kroppen til muskler, bindevæv og organer.

   

  Hvad er Organmassage Terapi?

   Organmassage Terapi kaldes også for flydende osteopati. Knoglerne har deres egen rytme og bevægelighed, og det samme har organerne, omend i et langsommere tempo. Et organsystem i balance, er hvor organerne frit og ubesværet kan glide og bevæge sig i forhold til hinanden og det omkringliggende væv.

   Men vores organers rytme kan være blevet forstyrret af pres fra nervesystemet og spændinger i muskler og væv.

   Denne behandlingsform er også blid som KST, og der er her også fokus på at afspænde selve organerne og de væv, der påvirker dem, som bindevæv og ligamenter, og bringe organet tilbage mod dets naturlige rytme og bevægelse.

   Også tilstanden omkring Vagusnerven, den 10. kranienerve, har stor indflydelse på organerne funktion, da Vagusnerven styrer størstedelen af organerne. Dvs. at f.eks. nakke- og halsspændinger, kan påvirke balancen i organsystemet.

   Organsystemet har en direkte indvirken på og essentiel betydning for bl.a.: Nervesystemet, hormonsystemet, muskel-/skeletsystemet, lymfen og blodcirkulationen.

   Derfor kan rigtig mange problemstillinger mindskes ved hjælp af organmassage. Bl.a. fordøjelsesbesvær, stofskifte, vejrtrækningen, træthed og barnløshed.

   Hvad er Reiki Healing?

    Reiki er japansk og betyder universel (rei) livsenergi (ki) og bruges til naturlig helbredelse samt spirituel udvikling. Reiki er en 2500 år gammel healings teknik, fundet af dr. Mikao Usui.

    Under en individuel reiki healing trækker/kanaliserer jeg den universelle energi til klienten, således at energierne finder de steder i kroppen, hvor ubalancen er. Det kan både foregå ved at jeg har hænderne fysisk på klientens krop eller ved at arbejde i energien uden for kroppen.

    En behandling virker meget afslappende og kan bl.a. hjælpe med at:

    • Lindre stress symptomer, tankemylder og søvnløshed
    • Skabe balance mellem krop, sind og sjæl
    • Styrke immunforsvaret og løfte energien
    • Rense kroppen for unødvendige affaldsstoffer
    • Fjerne både psykiske og fysiske blokeringer
    • Styrke kroppens naturlige helbredelse

    En healing virker både kropsligt og emotionelt og hver behandling er individuel og unik.

    Hvordan foregår en behandling?

     Første gang starter altid med at vi snakker om, hvilke problematikker der har bragt dig til mig. Jeg vil gerne føre journal, så vi begge har en mulighed for at kigge tilbage og følge udviklingen. I den forbindelse vil jeg bede dig give samtykke iht. GDPR, til at føre journal.

     Er du tilbagevendende klient, starter vi op med at snakke om, hvordan det er gået siden sidst og spore os ind på, hvad vi skal arbejde videre med.

     Når vi er klar, kommer du op at ligge på briksen, som regel på ryggen. Størstedelen af mine behandlinger foregår på ryggen, men jeg kan også have brug for at du kommer op at sidde, stå eller ligge på maven.

     Du ligger som regel fuldt påklædt, dog gerne i tøj, der kan ’arbejdes’ igennem. Jeans, bælter og store sweatere er derfor ikke så praktiske til især KST og Organmassage. Du tilbydes et tæppe til at ligge over dig og en pude til under knæene, så du ligger så afslappet som muligt.

     Ved organmassage må du stadig gerne beholde tøjet på, jeg vil dog til flere af teknikkerne have behov for at få adgang til maveområdet, så blusen kan løftes op til ’bh-kanten’ og buksekanten skubbes ned til ’trussekanten’.

     Efter behandlingen kan vi også snakke om, hvad du selv kan gøre derhjemme for at afspænde og skabe balance.

     Jeg skruer ned for ’støjen’ og skaber pladsen, så du og din krop kan gøre arbejdet.

     Hvor mange behandlinger skal der til?

      Det er aldrig til at sige, hvor mange behandlinger er nok. En tommelfingerregel er, at jo længere du har gået med det, desto flere behandlinger skal der til.

      Min anbefaling er at starte med 3 behandlinger og derfra kan vi så tage stilling til, hvad vi gør derfra.

      Der kan også være behov for en løbende vedligeholdelse, efter et mere intens behandlingsforløb, så du løbende får taget ’toppen’ af spændingerne, eller løbende får bragt dit nervesystem i balance.

      En indikator her kan være, hvis du pludselig tilsyneladende ud af det blå kommer til at tænke på mig. Det kan være din krop, der siger ’det er tid til at komme ind til Mathilde’ 

      Hvordan betaler jeg?

       Du kan betale med kreditkort via mit online bookingsystem eller med mobilepay. Ved kontanter bedes du have lige penge.

       Klippekort skal bookes direkte hos mig i klinikken eller ved at skrive til mig.

       Jeg får andre behandlinger, kan jeg så også få behandling hos dig?

        Jeg er komplementær behandler med stort K, og mener derfor at det ofte kan være en god idé at blande flere behandlingsformer sammen. Vi kan alle noget forskelligt, og du kan have brug for forskellige ting på forskellige tidspunkter.

        Hvis du modtager andre behandlinger, om det er kropsterapeutiske eller samtaleterapi, så er min anbefaling dog, at du maksimalt går til en person om ugen, så du kan nå at ’fordøje’ de behandlinger du modtager.